Kamskjell og Granateple. Disse to ingrediensene, med sine unike profiler, utfyller hverandre på en fantastisk måte. Her er noen konkrete tips for å lage enkle, deilige smakskombinasjoner:
1. Frisk og enkel: Kamskjell-granateple ceviche
- Ingredienser: Ferske kamskjell, granateplefrø, limejuice, fersk koriander, rødløk.
- Fremgangsmåte: Skjær kamskjellene i tynne skiver, bland med granateplefrø, hakket rødløk, og frisk koriander. Drypp over limejuice og la det marinere i kjøleskapet i 20 minutter. Server som en forfriskende ceviche.
2. Ristet eleganse: Kamskjell med granatepleglaze
- Ingredienser: Kamskjell, granateplejuice, honning, olivenolje, salt og pepper.
- Fremgangsmåte: Rist kamskjellene i en panne med olivenolje til de er gyldne. I en kjele, reduser granateplejuice og honning til en glaze. Hell glazen over kamskjellene, krydre med salt og pepper. Server med en sprut sitronsaft.
3. Krydret eksotikk: Kamskjell med granateple-chilisaus
- Ingredienser: Kamskjell, granateplefrø, rød chili, hvitløk, soyasaus.
- Fremgangsmåte: Stek kamskjellene raskt i en varm panne. I en blender, kombiner granateplefrø, hakket chili, hvitløk og soyasaus. Hell sausen over kamskjellene før servering.
4. Søt og Salt: Kamskjell-salat med granateplevinaigrette
- Ingredienser: Kamskjell, blandede salatblader, granateplefrø, fetaost, balsamicoeddik, olivenolje.
- Fremgangsmåte: Grill kamskjellene raskt. Kombiner salatblader, granateplefrø og smuldret fetaost. Lag en vinaigrette ved å blande balsamicoeddik og olivenolje. Topp salaten med de grillede kamskjellene og drypp over vinaigretten.
5. Frisk aperitiff: Granateple-kamskjell scocktail
- Ingredienser: Kamskjell, granateplefrø, agurk, limejuice, avokado.
- Fremgangsmåte: Kutt kamskjellene i små biter og bland med granateplefrø, hakket agurk, limejuice og terninger av avokado. Server som en forfriskende “skjell” cocktail.
Bon appétit, eller burde vi si, bon voyage!