La oss snakke om en delikatesse som skiller seg ut selv blant de mest eventyrlystne spisegjestene: Torskemelke, eller sædsekken. Ikke la tanken på “sæd” avlede deg – dette er ikke din gjennomsnittlige matvareprat. Vi snakker om en myk, kremet godbit. Sædsekken hos torsk er motstandsdyktig mot overkokning, og tilbyr en herlig balanse av fiskesmak uten å overvelde ganen. Denne matressursen vill heller ikke tømme lommeboken.
Shirako blir ofte servert i sushi, og når du overvinner den første reaksjonen, vil du oppdage en smakfull opplevelse. Sushiartister bruker denne spesielle ingrediensen for å tilføre en unik tekstur og smak til deres mesterstykker. Så, neste gang du er ved sushi-baren, gi shirako sjansen den fortjener, og la smakene snakke høyere enn fordommene.
For å gi en spesiell vri til torskemelke, kan du utforske en oppskriften på “Torskemelkeis”.
Bon appétit, eller burde vi si, bon voyage!