Når vi utforsker kulinariske grenser, kan man ikke unngå å stå ansikt til ansikt med det uventede – som for eksempel å sette tennene i et fiskeøye. Ja, du hørte riktig, et fiskeøye – den oversette delen av sjømatens verden som få våger seg ut på. Det første møtet med et fiskeøye kan virke utfordrende, til og med skremmende. Men for de av oss som søker de virkelige smakene av havet, er dette en uutforsket skattkiste av smaker og teksturer.
Mens du biter gjennom øyets tynne, geléaktige membran, blir du møtt av en eksplosjon av sjøsmak – salt, umami og en subtil fiskeaktig sødme. Ja, det krever mot, men for de som tar sjansen, er det en oppdagelsesreise gjennom smakene av det dype blå. Så, neste gang du befinner deg ved et sjømatmarked eller en autentisk fiskerestaurant, ikke vær redd for å prøve noe utenom det vanlige.
I Josh Nilands verden er hver del av fisken en skatt som venter på å bli oppdaget, selv fiskeøynene. Gjennom en kreativ og bærekraftig tilnærming har han låst opp potensialet til fiskeøyne og gjort dem om til deilige hjemmelagde kjeks. Disse sprø bitene viser ikke bare dybden av smaker skjult i uventede steder, men reflekterer også en forpliktelse til å minimere avfall på kjøkkenet. Bli med ham på dette kulinariske eventyret der hver del av fisken blir en stjerneingrediens, og ingen smak går ubemerket hen. Gjør deg klar til å oppleve det ekstraordinære med hans uimotståelige hjemmelagde fiskeøye-crackers!
Her kan du læse mer om hvordan Josh Niland bruker fiskefjell i sin matlagning.
Bon appétit, eller burde vi si, bon voyage!