Affogato 2.0

Sharing is Caring

Affogato, en italiensk kjærlighetsaffære mellom iskrem og espresso, har lenge vært symbolet på en enkel, men himmelsk dessertopplevelse. Men, hva om vi utfordrer det velkjente og gir denne klassiske kombinasjonen et forfriskende dykk i det uventede? Velkommen til Affogato 2.0, der tørket tang gir et nytt liv til denne elskede duetten av smaker.

Bon appétit, eller burde vi si, bon voyage!

SALT AFFOGATO

0.0 from 0 votes
Course: Noe Søtt, OPPSKRIFTER, Uncategorized
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

5

minutes

Denne tang-infuserte espresso affogato er en unik tolkning av den klassiske oppskriften og gir deg en smakfull kombinasjon av sjøsmaker og espresso. En spennende måte å nyte både kaffe og tang på i en deilig dessert!

Kokemodus

Lar skjermen din være på

Ingredienser

  • For tang-infusert sirup:
  • 1 kopp 1 kopp Vann

  • 1/2 kopp 1/2 kopp Sukker

  • 1 håndfull 1 håndfull Tørket tang (prøv sukkertang el kombu)

  • For Affogato:
  • 1 kule 1 kule Vaniljeiskrem

  • 1 shot 1 shot Espresso

  • Tørket tang til topping

Instruksjoner

  • Tang-infusert sirup:
  • I en kjele, kombiner vann, sukker og tørket tang.
  • Varm blandingen over middels varme til sukkeret er oppløst, og la det deretter småkoke i ca. 5-7 minutter for å trekke ut smaken fra tangen.
  • Fjern kjelen fra varmen og la sirupen avkjøle seg helt.
  • Sil sirupen for å fjerne tangen, og oppbevar den i en lufttett beholder i kjøleskapet.
  • Espresso Affogato:
  • Lag en shot med espresso ved hjelp av en espressomaskin.
  • Tilsett noen dråper av den tang-infuserte sirupen i espressoen og rør forsiktig for å blande smakene.
  • Legg en kule vaniljeiskrem i et krus eller et glass.
  • Hell den tang-infuserte espressoen forsiktig over iskremen.
  • Server Tang-infusert Espresso Affogato umiddelbart, og dryss tørket tang på toppen som en spennende og smakfull dekorasjon.

Related Posts

Gin and tonic med “glowing eyeball” garnityr

Dette vil definitivt være en samtalestarter på enhver fest eller samling.

“Nose to Tail”: Fortsatt en av de hotteste trendene!

Dagene med kjedelige fileter er forbi; det er på tide å omfavne hele fisken og slippe løs kulinariske muligheter.

Gløgg-infusert sprø fiskeskinn-chips

Perfekt som en festlig snacks eller som en spennende appetittvekker under julesesongen.

Uni Espresso: Et nytt morgenrituale

Klar for å ta din kaffepause til nye høyder?...

Matverdenens UFO: Oppdag hvorfor du bør spise “aliens”

Havet skjuler en verden av mangfold, men noen ganger...

Østers Shooters: Havets smak i Én sip!

Østers shooters er små smakfulle drikker som kombinerer ferske...